torsdag 22 november 2012
COLOURFUL SALAD
Idag fick det bli sallad till middag. En annorlunda och vacker en. Älskar alla goda frukter i november. Den här salladen är gjord på spröda rosesallad blad, endivesallad, prosciutto, hasselnötter, avocado, granatäpple, parmesan och sharonfrukter ( eller persimoner, kakifrukter). Till det en granatäpplevinäger, olivolja, svartpeppar och lite salt. Friskt och underbara smaker och texturer i munnen. Vackert att ha även till buffé eller julbordet då jag kan tänka mig att det är gott till julskinkan.
Today I made salad for dinner. An unusual and beautiful one. I love all the good fruits in November. This salad is made with delicate rose-leaf lettuce, endive, prosciutto, hazelnuts, avocado, pomegranate, parmesan and persimmons (or sharon, kaki). Served with pomegranate vinegar, olive oil, black pepper and a little salt. Fresh and wonderful flavors and textures in the mouth. Also nice in a buffet or at Christmas then I can imagine it will be tasty with Swedish style Christmas ham or with turkey.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar