Photo: Sanna E Lindberg |
GOTT NYTT ÅR!
Igår bakade jag muffins som blev så goda. Jag fick massa fina silikon muffinsformar och spritsverktyg av min dotter i julklapp.
Tyvärr har jag ingen bild på mina egna men lånat en bild då jag glömde plåta mina egna. Man kan definitivt göra dessa mycket mer festliga än bilden.
Jag har styckesfrysta sommar krusbär i frysen så jag stack ner ett stort rött krusbär i smeten i formarna innan jag satte in det i ugnen. Blev som en söt/syrlig överraskning när man åt dem. Receptet var ett recept jag hittade på recept.nu men som jag ändrat lite.
Ingredienser
Botten
3 st ägg
2 dl strösocker1 tsk vaniljpulver
70 g osaltat smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mousserande vin
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver.
Smörkräm/frosting
250 g osaltat smör, rumstempererat
500 g florsocker och 1 tsk vaniljpulver
4 msk standardmjölk
1,5 msk koncentrerad fläderblomssaft
Ev. hushållsfärg om så önskas eller valfri dekoration
1,5 msk koncentrerad fläderblomssaft
Ev. hushållsfärg om så önskas eller valfri dekoration
1. Botten
2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
3. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret.
4. Rör ner blandningen i äggvispet.
5. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i blandningen lite i taget.
6. Rör till en jämn smet och avsluta med att röra ner champagnen/mousserande
7. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3.
8. Grädda cirka 13–15 minuter.
9. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna.
10. Smörkräm
11. Rör slätt och häll i mjölken och fläderblomssaften.
12. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig.
13. Tillsätt eventuellt hushållsfärg. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen och dekorera med strössel eller annan dekoration.
HAPPY NEW YEAR!
Yesterday I baked cupcakes that came out so good. I got lots of lovely silicone muffin cups and decorating kit from my daughter for Christmas.
Yesterday I baked cupcakes that came out so good. I got lots of lovely silicone muffin cups and decorating kit from my daughter for Christmas.
Unfortunately I have no picture on my own when I forgot to photograph them but have borrowed a picture. You can definitely make them much more festive than the above image.
I have frozen summer gooseberries in the freezer one by one so I stuck a big red gooseberries in the batter into the molds before I put it in the oven. A sweet / sour surprise when you eat them. The recipe was found on recept.nu but I changed it a bit.
Ingredients
Bottom
3 eggs
2 cups granulated sugar
1 tsp vanilla powder
70g unsalted butter
1 cup milk
3 cups flour
2 teaspoons baking powder
1 cup sparkling wine
Frosting
250g unsalted butter, softened
500 g of powdered sugar and 1 teaspoon vanilla powder
4 tbsp whole milk 1.5 tbsp concentrated elderberry juice
Food coloring if desired & optional decoration
Cupcakes
1 Preheat the oven to 175 degrees.
2 Beat eggs, sugar and vanilla powder light and fluffy.
3 Melt the butter and add the milk into the melted butter.
4 Stir mixture into whipped eggmix.
5 Mix flour and baking powder and sift into the mixture a little at a time.
6 Stir until smooth and finish by adding the champagne/sparkling wine
7 Put muffin cups in a muffin pan and fill with batter about 1/3.
8 Bake for about 13-15 minutes.
9 Place muffins on a wire rack and let cool.
Frosting
10 Stir room temperatured butter smooth and add powdered sugar and vanilla powder.
11 Stir smooth and pour in the milk and elderflower juice.
12 Beat for about 5 minutes until the cream becomes fluffy.
13 Add food coloring if desired. Pipe or click the frosting on the cupcakes and decorate with sprinkles or other decorations.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar