Det fick blir den här tårtan på mitt påskbord i år. Enkel, snabb och god!
Marängtårta med grädde, passionsfrukt, blåbär och jordgubbar
Ingredienser:
4 st äggvitor
1,75 dl strösocker
5 droppar citronsaft
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
5 passionsfrukter
Tillagning:
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret
tillsammans med citronsaften. Skummet skall vara blankt och så hårt att du
kan vända bunken upp och ned. Vänd ner resten av
sockret och bred ut marängsmeten på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Grädda 1 timme. Låt svalna. Vispa grädden blandat med vaniljsocker.
Skrapa ur fruktköttet ur passionsfrukten och fördela ut över marängbotten.
Bred sedan över den vispade grädden.
Dekorera med blåbär och jordgubbar och ätbara blomsterblad ifall du vill.
Jag har dekorerat med nyponrosblad, ringblomma och gurkört.
Se tidigare inlägg om ätbara blommor och hur jag bevarar dem.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I made this simple, fast and tasty cake for easter this year.
Meringue Cake with cream, passion fruit, blueberries and strawberries
Ingredients:
4 pcs of egg whites
1.75 cups granulated sugar
5 drops of lemon juice
3 cups heavy cream
1 teaspoon vanilla
5 passion fruits
Cooking time:
Preheat the oven to 125 degrees centigrades. Beat the egg whites with 1 cup of the sugar and the lemon juice. The foam should be shiny and so hard that you
can turn the bowl upside down. Fold in the rest of sugar and spread the meringue mixture on a baking paper on an oven tray.
Bake for 1 hour. Allow to cool. Whip the cream mixed with vanilla sugar.
Scrape out the flesh from the passionfruit and spread out over the meringue base.
Spread over the whipped cream.
Decorate with blueberries and strawberries and edible flowers petals if you want.
I've decorated with wild rosehip petals, calendula and borage.
See previous post about edible flowers and how I preserve them.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar