I år fick det bli eftermiddags kaffe, te och tårta. Jag bakade en supergod egen variant av Pavlova... som jag givetvis glömde fotografera!!! Men en italiensk maräng, gjorde hemmagjord lemoncurd, lät svalna och sen bredde ut på marängen. Istället för grädde, som jag vispade och la i en separat skål för då blev det en laktos och glutenfri tårta, så mosade jag färska goda gammeldags kokosbollar innan jag sen la upp massa med färska jordgubbar, hallon, blåbär, mango, aprikoser och ätbara blommor. Jättevacker och supergott!
Av lemoncurden jag sedan fick över... den håller sig ca 4 dagar i öppen burk i kylen. Den smetade jag på nyrostat bröd och kladdade dit några av mina stora vackra och goda basilikablad som gror i mitt köksfönster.
This year it had to be fternoon coffee, tea and cake. I baked a supertasty own version of Pavlova ... I obviously forgot to photograph!!! But an Italian meringue, made homemade lemon curd, allowed to cool and then spread on the meringue. Instead of cream, I whipped and put in a separate bowl - then it became a lactose and gluten-free cake, so I mashed fresh good old fashioned Swedish coconut balls before I then added the fresh strawberries, raspberries, blueberries, mangoes, apricots, and edible flowers . Beautiful and super delicious!
The lemoncurden I was left with ... it staysfresh about 4 days in the jar in the fridge. On freshly roasted bread I smeared the lemoncurd and placed some of my big beautiful and tasty basil leaves thatgrows in my kitchen window.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar