måndag 25 mars 2013

GREEN ASPARAGUS, EGG & TARRAGON



























Jättegod, lätt och snabb äggrätt för påskbordet!

Grön sparris med ägg och dragonsmör

ca 30 minuter

Ingredienser 4 personer:
500 gram grön sparris
4 st ägg
1-2 tsk färsk dragon (använd ej torkad dragon utan färsk eller fryst)
1,5 msk färskpressad citronsaft
1 dl smör
salt och vitpeppar

Koka hårdkokta ägg, spola av i kallat vatten och skala dem och skiva i lite tjockare skivor.

Bryt av sparrisen så den går av automatiskt i nederdelen. 
Koka sparrisen 4-5 minuter i saltat vatten. Låt sedan rinna av på en bit hushållspapper.

Smält smöret i stekpanna och blanda i citronsaften, salt, peppar och den grovt skurna färska dragonen. 
Dra bort från plattan.

Lägg upp sparrisen på individuella fat eller på ett serveringsfat. 
Garnera med äggskivorna och skeda upp dragonsmöret rikligt ovanpå. Servera!
Smaklig spis!


Tasty, easy and quick appetizer on the Easter table!

Green asparagus with eggs and tarragon butter

Cooking time about 30 minutes

Ingredients 4 people:
500 grams of green asparagus
4 eggs
1-2 tsp fresh tarragon ( don´t use dry tarragon, fresh or frozen)
1.5 tablespoons freshly squeezed lemon juice
1 cup butter
salt and pepper

Boil hard-boiled eggs, rinse in water and cool, then peel them and slice into slightly thicker slices.

Break off the asparagus so it break off automatically at the bottom. 
Boil the asparagus 4-5 minutes in salted water. Let drain on a paper towel.

Melt butter in skillet and stir in lemon juice, salt, pepper and rough cut fresh tarragon. 
Pull away from the plate,

Add the asparagus on individual plates or on a serving dish. 
Garnish with egg slices and ladle out plenty of the tarragon butter on top. Serve!
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar