söndag 31 mars 2013

RED MULLET - CORSICAN STYLE

Foto med tillstånd av/ Photo courtesy by Thorsten. See Link 
















































Jag lagade en mycket god Red Mullet fiskrätt till påsk. (Tror fisken heter mulle eller multe på svenska). Jag hade aldrig lagat detta tidigare och bara funnit frysta filéer på den nya franska frysta livsmedelskedjan Picard som just öppnat upp i Stockholm. Fisken har en liten räksmak som jag verkligen gillade och vitt kött. Ser vacker ut med sitt röda skinn! Jag var verkligen gott! Mycket enkel maträtt att förbereda och göra när man har gäster t ex. Vi tyckte alla om det! Vi drack det med en trevlig rött vin. Hoppas du kommer att njuta av det också. Picard i Stockholm finns här: Obs: Ej sponsrad!


Total tid: 30 min
Prep Tid: 10 min
Tillagningstid: 20 min

4 mulle filéer, rensa och fjälla ifall färska (Jag använde frysta fixade filéer från Picard som det bara var och tina och skölja av.)
4 stora tomater
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk smör
6 sardellfiléer
2 msk persilja, hackad
4 -8 msk ströbröd, färskriven men om du tar från en ströbrödsförpackning något mindre. Jag gick på känn!
salt och vitpeppar

Beskrivning:
Värm ugnen till 220 ° C.
Tärna tomaterna och lägg i liten skål och tillsätt persilja. Salt något och lägga till lite peppar också. Ställ åt sidan.
Rengör fisken och klappa torrt med hushållspapper. Salt och peppar efter smak.
Sätt olivolja i ugnssäker skål. Lägg finhackade sardellfiléer och skivad vitlök.
Stek i i ugnen i ca 5 minuter. Ta sedan ut den ur ugnen.
Tillsätt tomater och blanda i ugnsformen. Fördela de röda fiskar på toppen. Strö ströbröd över och klicka smör i små bitar ovanpå ströbrödslagret.
Sätt in i ugnen och grädda i ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar. Fisk är klar då den lätt skivar sig.
Servera varmt och njut.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I made this really nice Red Mullet dish for easter. I had never cooked it before and only found frozen fillets at the french frozen food chain Picard that just opened up here in Stockholm. The fish has a slight taste of prwns which I really liked and white meat. Looks beautiful with its red skin! I really liked this dish. It was a very easy dish to prepare and make when having guests for dinner. Picard in Stockholm you find here: We all enjoyed it! We drank it with a nice red wine. Hope you will enjoy it also.


Total Time: 30 mins
Prep Time: 10 mins
Cook Time: 20 mins

4 red mullet fillets, gut and scales removed ( I used frozen fillets from Picard)
4 big tomatoes
3 garlic cloves
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons butter
6 anchovy fillets
2 tablespoons parsley, chopped
4 -8 tablespoons breadcrumbs, freshly grated if from a packed a little less.
 salt and pepper

Directions:
Preheat oven to 220°C
Dice the tomatoes and put into small bowl and add parsley. Salt slightly and add some pepper too. Set aside.
Clean the fish and pat dry with paper towels. Salt and pepper to taste.
Put olive oil into oven proofed dish. Add finely chopped anchovis fillets and sliced garlic.
Cook in the oven for about 5 minutes. Then take it out of the oven.
Add the tomatoes and mix. Put red mullets on top. Sprinkle with breadcrumbs. Arrange butter in small pieces on breadcrumbs.
Put in the oven and bake for about 10-15 minutes or until fish is done. Fish is done, when it flakes easily or when dorsal fin can easily be removed.
Serve hot and enjoy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar